Releasefest 2022-02-18 på Medley

Just nu repas det för fullt inför Skurklandets releasefest av albumet ”Samhällsmaskinen” på Medley i Malmö, fredag 18:e februari! (2022-02-18).
Skriv in i kalendern för det kommer bli skoj! Kvällen gästas av Niki Ivan Kempinski med band som går på scenen 20.00, därefter lirar Skurklandet!
Klicka här för att komma till evenemanget på Facebook

Innan albumet släpps så kommer en ny singel ut redan fredagen 2021-11-26: ”Sprickorna som spräckte berget”

Jimmy har skissat på omslag i tusch, är det svårt att gissa vilket omslag som kommer pryda singeln respektive albumet?

Skiss singelomslag till ”Sprickorna som spräckte berget”
Skiss albumomslag ”Samhällsmaskinen”

Behind the Scenes – Bara lite till

Arbetet med musikvideon var riktigt kul att ge sig på, jag fick användning av ett stort gäng idéer jag velat testa länge. Kreativt värre men som ofta med mina projekt visar de sig ta bra mycket längre tid än jag föreställt mig innan.

Allt gjordes i stop motion, en riktig enkel teknik i sig men svår och tidsödande att få till bra: Man tar ett foto, flyttar objektet lite (eller byter ut det) och sen tar man ett foto till tills man skapat en hel filmsekvens. Jag har redan innan skapat ett gäng videos med denna teknik, men aldrig med mig själv som modell eller utskrivna pappersmodeller.

Utskrivna rörelser av alla bandmedlemmar på A3 papper
Det blev mycket klippande
Fota en utskriven bild, byta utskrift och fota igen osv.
David Olsson hjälpte till att fota mig utomhus, det visade sig va riktigt svårt att flytta kamera, mig och samtidigt få ut en jämn videosekvens av det

(Skrivet av – Jimmy Bussenius)

SNART NY SINGEL & MUSIKVIDEO

De döda har vaknat och vänder sig i graven! Det kan ha verkat ganska dött utåt sett men bakom kulisserna har ett helt album spelats in och onsdag den 8:e September (2021-09-08) så släpps första singeln från den! Så här blev omslaget:

Singelomslag: Skurklandet – Bara lite till

”Bara lite till” heter den och är en glad upptempo låt som egentligen handlar om mina (Jimmy Bussenius) egna erfarenheter av skolmobbning och hur barnets svarta känslor och upplevelser förföljer en genom livet. Slag, sparkar och hot förekom men när jag tänker tillbaka så var skammen av att låta sig förnedras värst. Hade jag sagt något om det om jag träffade på dom idag? Skulle de minnas, förmodligen inte.

Kontrasten mellan det glada och ledsna är inget nytt i Skurklandet, snarare en röd linje. Musiken behöver inte nödvändigtvis spegla texten.

Samtidigt så släpps en musikvideo i klassisk Skurklandet-anda, så som jag  brukar skapa dem, spontana och lekfulla med stopmotion teknik. Videon tog lång tid att göra men var en kul process , som att få bli barn på nytt igen fast bara på ett positivt sätt denna gång.

Mitt stökiga skrivbord under musikvideo-arbetet

GOTHENBURG TOUR 2018 – SPARADE SPÅR

Några klipp förevigades från fredagens spelning på Kellys:

KUGGHJULET – POWER LOOP

DOM KOMMER DANSA PÅ DITT BRÖST

KOM TILLBAKS OM JAG BEHÖVS IGEN

Sen gig på efterfesten till Swedish Master bordshockeyturnering, Martin Lundén fångade ett fint foto:

Skurklandet på Swedish Masters, foto Martin Lundén
Skurklandet på Swedish Masters, foto Martin Lundén

Känslan av socialrealism på hotellet där vi bodde, det skulle bara heta ”Heart Broken Hotel” och vara scneografin i en film. Volvon rullade hem på söndagen mot Malmö efter en lyckad helgturné, två datum, vi borde ha tryckt upp en turné-tröja.

Good Morning Hotel, struthatten på taket gör liksom det där lilla extra
Good Morning Hotel, struthatten på taket gör liksom det där lilla extra